Rosmariinikakku

Valmista herkulliset rosmariinisipulit käyttämällä kuivattua rosmariinia. Tässä yksinkertainen ohje, joka vie vain 30 minuuttia. Kokeile tätä reseptiä nyt!

ROSMARIINISIPULI:
1 punasipuli
1 rkl kuumaa vettä
1 rkl fariinisokeria
2 tl valkoviinietikkaa
1 rosmariinin oksa



SPAGETTIPIZZA:
130 g kypsää spagettia (kylmänä) + 1 rkl öljyä
1/2 pussia Carbonara -kastikejauhetta
1 dl parmesaanimurua
1 tl sitruunamehua
ripaus kuivattua rosmariinia
1 kananmuna


1. Esilämmitä uuni 180°C asteeseen. Voitele pyöreä kakku- tai uunivuoka voitelemalla sen pohja ja reunat huolellisesti.

2. Valmista rosmariinisipulit: - Valmistusaika: 30 minuuttia - Annosmäärä: 1 annos

  1. Hienonna tai suikaloi kuorittu punasipuli karkeasti.
  2. Pikamarinoi sipuli rikkomalla sen rakenne ensin kuumalla vedellä ja maustamalla seos sitten fariinisokerilla, valkoviinietikalla ja rosmariinilla. Anna sipulien levätä nesteessä vähintään 10 minuuttia ja siivilöi.
  3. Öljyä spagetit ensin, jotta ne eivät paakkuunnu sekoitettaessa. Mausta carbonara -kastikejauheella, parmesaanimurulla ja sitruunamehulla.
  4. Lisää joukkoon marinoimasi punasipulit ja kuivattu rosmariini. Riko joukkoon kananmuna ja sekoita huolellisesti.
  5. Kaada pasta voideltuun vuokaan ja tasoita käsin.
  6. Paista spagettipizzaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pizzan pinta on rapea ja kultainen.
  7. Kumoa pizza lautasellesi ja nauti sellaisenaan tai esimerkiksi kalkkunapekonin ja paistettujen sienien kanssa.

Tietoa reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
1